Hírek

Újra Kenderföldön a Hegyi futás kupa!

2019 után ismét a kenderföldi csapat nyerte az összetett versenyt. Részletek hamarosan.


Felsős nemzetiségi kirándulás Bajára

Baján jártak hatodikos, hetedikes, nyolcadikos tanulóink. A délelőtt még részben a tanulásról szólt: Végre nem csak képeken és videókon láthatták az Ulmer Schachtelt, az ulmi dereglyét, amilyennel egykor Magyarországra érkeztek a sváb telepesek. A nemzetiségi tanösvényen felelevenítették a népismeret órákon tanultakat. A tájház kiállítása is tartogatott pár meglepetést. A hosszú koncentrálás után a Sugovica partján lazított a csapat, majd séta következett a belvárosba. A kirándulás fagyizással zárult.
A kirándulás Komló Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Kenderföldi Német Nemzetiségi Oktatásért Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.


5.a a városi könyvtárban

A takarítás világnapja alkalmából A Kukamese című zenés mesejátékot nézték meg az 5.a osztály tanulói.


Mesék a bőröndből

A Goethe Intézet „Märchen aus dem Koffer” színházprojektje keretében vendégünk volt Frank Ildikó színésznő. Két mesét is hozott magával: Harmadik-negyedikes németeseink Holle anyó, ötödik-hatodikos németeseink a hamelni patkányfogó történetét látták, sőt: aktív szereplői lettek a történeteknek.


5.b a városi könyvtárban

Épp hogy elkezdődött a tanév, és 5.b osztályosaink máris rendkívüli magyarórán vehettek részt: A "Vitéz László és az ördögök" című hagyományos vásári bábjátékot nézték meg a József Attila Városi Könyvtárban.