Hírek

Szerkesztés alatt.

Október 23- Iskolai ünnepély

Ebben a tanévben a 7.b oszály műsorával emlékeztünk meg az 1956-os történésekről. A műsort összeállította: Ács Viktória osztályfőnök és Veverka Tamás történelemtanár.

 

Mecseki Láthatatlanok nyomában 

OKtóber 16-én a 7.a 9, ill. a 8.a egy tanulója képviselte iskolánkat a Közösségek Háza hagyományos "Mecseki Láthatatlanok nyomában" élményjátékán. 

 

Elindult a HAZÁNK ÉRTÉKEI  természetismereti vetélkedő

1. forduló: Tudósok, feltalá­lók, találmányok

 

Világ Gyalogló Nap

 

Iskolánk is csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett Világ Gyalogló Nap programsorozathoz, ennek keretében szervezte meg a természetjáró szakkör az október 14-i túráját. A túrán 39 fő (+ egy kutya) vett részt, gyerekek, szülők, kollégák. Az útvonal Árpádtetőről indulva a Közép-Mecsek gyönyörű völgyeit: a Meleg-mányi-völgyet, a Petnyák-völgyet és a Nagy-Mély-völgyet érintve vezetett a kőlyuki barlangig, majd onnan tovább a mánfai Árpád-kori műemlék templomhoz. Ez utóbbi szakaszon csapatunkat a Duna Televízió forgatóstábja is elkísérte, akik épp a Baranya megyei természetjárásról készítettek filmet. Szerencsénkre a templom nyitva volt, így belülről is megcsodálhattuk lakóhelyünknek ezt az értékes műemlékét. A templomnál a résztvevők egy totót tölthettek ki a túrán látottakról, majd a túrát Mánfán át Kökönyösben fejeztük be.

Strasser Péter

tanár, szakkörvezető

 

Felsős egészségnap

Szombaton felső tagozaton projektnapot tartottunk. 

 

Fekete István nyomában

Természetismereti és irodalmi versenyre utaztak tanulóink Strasser Péter tanár úrral Nagymátéra, a Zselicbe.

 

Megemlékezés

8.b osztályos tanulóink elevenítették fel az aradi vértanúk történetét. Az emlékműsort Veverka Tamás tanár úr állította össze.

 

Zenei világnap

 

Diákcsere

Részletek a Német tagozat oldalán.

 

Alsós nemzetiségi kirándulás Óbányára