Nemzetközi német nyelvvizsga

Iskolánkban a 2016/2017. tanévtől kezdve a diákoknak lehetőségük van a német nyelvi diploma (Deutsches Sprachdiplom) megszerzésére: nyolcadikosaink jelentkezhetnek a DSD I nyelvvizsgára.

A diploma az eredménytől függően A2 vagy B1 (alapfok) színtű nyelvvizsgának felel meg. Igazolja, hogy tulajdonosa rendelkezik olyan szintű nyelvtudással, amely elegendő a németországi felsőoktatási előkészítő tanfolyamok megkezdéséhez.

 

A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll.

Az írásbeli vizsgarészt világszerte minden érintett iskolában ugyanazon a napon tartják, március elején. A feladatsorok értékelése központilag, Németországban történik.

A szóbeli vizsgát minden tanuló saját iskolájában1 teheti le, az értékelés is helyben zajlik. A kéttagú vizsgabizottság egyik tagját központilag jelölik ki, a másik tag a tanuló némettanára2.

A diplomák június folyamán érkeznek meg Németországból.

 

1 Amennyiben van legalább 10 jelentkező az adott iskolából. Ha kevesebben jelentkeztek, előfordulhat, hogy egy közeli iskolában kerül sor a vizsgákra.   2 Amennyiben a tanuló némettanára még nem végezte el a vizsgáztatásra feljogosító tanfolyamot, a vizsgabizottság 2. tagja iskolánk másik némettanára lesz. Jelenleg két pedagógus rendelkezik a szükséges dokumentummal: Gáspár-Theisz Bettina és Sáfrán Éva.