Tájékoztató

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedésének megelőzése miatt a 1102/2020. (III.4) Kormányhatározat alapján a következőkről szeretném tájékoztatni Önöket:

2020. március 16-tól (hétfő) a 2019/20-as tanévet tantermen kívüli digitális munkarendben folytatjuk tovább. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek nem látogathatják az iskolát, a tananyagot, a tananyagban való tovább haladást digitális formában fogják megkapni, feldolgozni. Ez az új munkarend nem tanítási szünetet jelent, hanem otthoni felkészülést, tanulást. Ennek megvalósulásáról 2020. március 16-án fogjuk tájékoztatni Önöket, miután felmértük a lehetőségeket a diákokkal való kapcsolattartásra. Kérem Önöket, hogy felelősen segítsék munkánkat, és ugyanezt várják el gyermekeiktől is.

Iskolai felszerelés, taneszköz

Az iskolában lévő tankönyveket, felszereléseket 2020. március 17-én (kedden) 8:00-11:00 lehet átvenni az iskola zsibongójában. Az iskola épületébe a belépés csak egyenként, kézfertőtlenítés után lehetséges.

Felügyelet

2020. március 16-tól kiscsoportos (3-5 fő) felügyeletet, azoknak a tanulóknak tudunk biztosítani szükség esetén, ahol a szülők munkája elengedhetetlen, nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Kérem, hogy ennek tükrében gyermeküknek felügyeletet igényelnek hétfőtől, azt jelezzék a mai napon 13:00-16:00-ig, illetve hétfőn 7:30-11:00 óráig a +36 30/831-2568-as számon.

Étkeztetés

A szülő a menzaprogram (Menza Pure) céljára kialakított felületeken a megszokott módon jelzi, hogy igény tart e étkezésre, ha igen mely napokon. Az érintett abban az iskolában, amellyel jogviszonyban áll, tudja átvenni az ételt.

Az étkeztetés oly módon kerül biztosításra, hogy az érintett az ételt az intézmény által térítésmentesen biztosított, lezárt, steril dobozban, a látogatott intézmény konyhájában veheti át munkanapokon 12:30-14:00 óra közötti időpontban. Egyszeri étkezők esetében az adott napi ebéd, háromszori étkezésre jogosultak esetében az adott napi ebéd és uzsonna, valamint a másnapi tízórai kerül átadásra.

Az ékezéssel kapcsolatos észrevételeket, valamint a lemondásra vonatkozó igényeiket a gesz@komlo.hu e-mail címem, valamint az érintett intézmények iskolatitkárainál telefonon (+36 30/831-2568) is jelezhetik a szülők.

Ezúton kérem a szülőket, hogy a fentieket figyelembe véve támogassák gyermeküket, segítsék otthoni felkészülésüket! Bízom benne, hogy ezekkel az intézkedésekkel sikerül a gyerekek és a hozzátartozók egészségét megóvni, a vírus terjedését, lassítani.

Segítő, támogató együttműködésüket megköszönve

Komló, 2020. március 15.                                                    

Schillingerné Bázing Melinda

          intézményvezető